Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä."

Transkriptio

1 VEROTILITYKSET VUONNA 2015 Kunnanhallitus ( 45): Tammikuun verotulotilitys oli kaikkiaan 0,8 % parempi kuin vuonna Kunnallisveron osalta kasvua oli 2,2 %, koko maassa 2,5 %. Helmikuun verotilitys julkaistaan ja liitetään tähän kokouksessa. joulukuussa 2014 oli 9,5 %, mikä oli 1,2 % korkeampi kuin marraskuussa ja 1,1 % korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. Alle 25-vuotiaiden osalta työttömyysaste oli 19,6 %, määrällisesti kasvua marraskuuhun verrattuna oli ELYkeskuksen toimialueella toiseksi eniten. Yli vuoden työttömänä olleiden määrä oli joulukuun lopussa 94, mikä on 5 enemmän kuin marraskuussa ja 22 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. ELY-keskuksen koko toimialueella työttömyysaste oli joulukuussa 14,9 %, Kanta-Hämeessä 12,3 % ja koko maassa 13,9 %. Hämeen liiton kautta saadun ennakkotiedon mukaan kunnan asukasluku oli 8.292, jossa on vähennystä edelliseen vuoteen 49 henkeä. Viime vuosi oli 2000-luvulla toinen negatiivisen väestömuutoksen vuosi. Kunnanhallitus merkitsee tammi-helmikuun verotilitykset tietoonsa saatetuksi Helmikuun verotulotilitys oli 0,9 % parempi kuin vuonna Kaikkiaan verotilitykset ovat tammi-helmikuun aikana kasvaneet viime vuoteen verrattuna 0,8 % jakautuen siten, että kunnallisveron tilitykset ovat kasvaneet 1,2 % ja yhteisöveron tilitykset vähentyneet 7,2 %. Kiinteistövero kertyy pääosin loppuvuoden aikana. Koko maan osalta kunnallisveron tilityksissä on alkuvuoden aikana ollut kasvua 0,3 % ja yhteisöveron tilityksissä vähennystä 15,8 %. Kunnanhallitus merkitsee tammi-helmikuun verotilitykset tietoonsa saatetuksi.

2 Kunnanhallitus ( 80): Maaliskuun verotilitys on 6,9 % parempi kuin vuonna Kaikkiaan verotilitykset ovat tammi-maaliskuun aikana kasvaneet viime vuoteen verrattuna 2,7 % jakautuen siten, että kunnallisveron tilitykset ovat kasvaneet 2,6 % ja yhteisöveron tilitykset 1,8 %. Kiinteistöveron tilitykset kertyvät pääosin loppuvuoden aikana. Koko maan osalta kunnallisveron tilityksissä on alkuvuoden aikana ollut kasvua 1,4 %, yhteisöveron tilitykset ovat vähentyneet 8,0 %. oli helmikuussa 9,5 %, mikä oli ELY-keskuksen alueen kunnista toiseksi matalin. Työttömyysaste oli 0,4 % matalampi kuin tammikuussa ja 1,2 % korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. Alle 25-vuotiaiden osalta työttömyysaste oli 17,0 %, mikä on sama kuin vuotta aikaisemmin. Yli vuoden työttömänä olleiden määrä oli helmikuussa 90, määrä on 3 vähemmän kuin tammikuussa, mutta 20 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. ELY-keskuksen koko toimialueella työttömyysaste oli helmikuussa 14,8 %, Kanta-Hämeessä 12,3 % ja koko maassa 13,5 %. Hämeen liiton kautta saadun ennakkotiedon mukaan kunnan asukasluku oli 8.295, jossa on muuttoliikkeen ansiosta kasvua 3 henkeä. Kunnanhallitus merkitsee maaliskuun verotilityksen tietoonsa saatetuksi. Kunnanhallitus ( 115): Huhtikuun verotilitys on 6,8 % parempi kuin vuonna Kaikkiaan verotilitykset ovat tammi-huhtikuun aikana kasvaneet viime vuoteen verrattuna 3,6 % jakautuen siten, että kunnallisveron tilitykset ovat kasvaneet 3,5 %, yhteisöveron tilitykset 2,2 % ja kiinteistöveron tilitykset 87,8 %. Kiinteistöverot kuitenkin kertyvät pääosin loppuvuoden aikana. Koko maan osalta kunnallisveron tilityksissä on alkuvuoden aikana ollut kasvua 1,9 %, yhteisöveron tilitykset ovat vähentyneet 7,9 %. oli maaliskuussa 9,1 %, mikä oli ELY-keskuksen alueen kunnista toiseksi matalin. Työttömyysaste oli 0,4 % matalampi kuin helmikuussa, mutta 0,7 % korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. Alle 25-vuotiaiden osalta työttömyysaste oli 12,2 %, mikä on 2,5 % pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Yli vuoden työttömänä olleiden määrä oli maaliskuussa 97, määrä on 28 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. ELY-keskuksen koko toimialueella työttömyysaste oli maaliskuussa 14,4 %, Kanta-Hämeessä 11,8 % ja koko maassa 13,2 %.

3 helmikuun lopussa 8.288, jossa on vähennystä kuluvan vuoden aikana kolme henkeä. Kunnanhallitus merkitsee huhtikuun verotilityksen tietoonsa saatetuksi. Kunnanhallitus ( 141): Toukokuun verotilitys on peräti 11,1 % parempi kuin vuonna Voimakkainta kasvu on yhteisöveron tilityksissä, 62,8 %, ennakon täydennysmaksujen odotettua suuremmasta kertymästä sekä niihin sisältyvistä kertaluontoisista eristä johtuen. Myös kunnallisveron tilityksissä on voimakasta kasvua 6,2 %, osaltaan veroprosentin korotuksen ansiosta. Kaikkiaan verotilitykset ovat tammi-toukokuun aikana kasvaneet viime vuoteen verrattuna 5,2 % jakautuen siten, että kunnallisveron tilitykset ovat kasvaneet 4,0 %, yhteisöveron tilitykset 23,2 % ja kiinteistöveron tilitykset 78,0 %. Kiinteistöverot kuitenkin kertyvät pääosin loppuvuoden aikana. Koko maan osalta kunnallisveron tilityksissä on alkuvuoden aikana ollut kasvua 2,2 % ja yhteisöveron tilityksissä 14,7 %. Hämeen ELY-keskus julkistaa huhtikuun työllisyyskatsauksensa huhtikuun lopussa 8.284, jossa on vähennystä kuluvan vuoden aikana seitsemän henkeä, -0,08 %. Tässä yhteydessä voidaan todeta, että koko Kanta- Hämeen asukasluku on alkuvuoden aikana vähentynyt 209 hengellä, -0,12 %. Kunnanhallitus merkitsee toukokuun verotilityksen tietoonsa saatetuksi.

4 Kunnanhallitus ( 160): Kunnan saama kesäkuun verotulotilitys oli 4,3 % ja heinäkuun tilitys 4,6 % parempi kuin vuonna Kaikkiaan verotilitykset ovat tammi-heinäkuun aikana kasvaneet viime vuoteen verrattuna 5,0 % jakautuen siten, että kunnallisveron tilitykset ovat kasvaneet mm. veroprosentin korotuksen vaikutuksesta 3,9 % ja yhteisöveron tilitykset 23,7 %. Kiinteistövero kertyy pääosin loppuvuoden aikana. Koko maan osalta kunnallisveron tilityksissä on alkuvuoden aikana ollut kasvua 1,9 % ja yhteisöveron tilityksissä 14,3 %. oli kesäkuussa 8,5 %, mikä oli ELY-keskuksen alueen kunnista matalin. Työttömyysaste oli 0,2 % korkeampi kuin toukokuussa ja 0,1 % matalampi kuin vuotta aikaisemmin. Alle 25-vuotiaiden osalta työttömyysaste oli 10,1 %, mikä myös oli ELY-keskuksen kunnista matalin ja 8,2 % pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Yli vuoden työttömänä olleiden määrä oli kesäkuussa 99, määrä on 17 enemmän kuin vuotta aikaisemmin, kasvu 21 % ja tältä osin kehitys on ollut Kanta-Hämeen kunnista toiseksi heikoin. ELY-keskuksen koko toimialueella työttömyysaste oli kesäkuussa 14,6 %, Kanta-Hämeessä 12,4 % ja koko maassa 14,0 %. Hämeen liiton kautta saadun ennakkotiedon mukaan kunnan asukasluku kesäkuun lopussa oli 8.255, jossa on kuluvan vuoden aikana vähennystä 36 henkeä. Koko Kanta-Hämeessä asukasluku on vähentynyt kyseisenä ajanjaksona 144 henkeä. Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksistä. Kunnanhallitus merkitsee heinäkuun verotilityksen tietoonsa saatetuksi. Kunnanhallitus ( 178): Elokuun verotilitys oli 4,0 % parempi kuin vuonna Kaikkiaan verotilitykset ovat tammi-elokuun aikana kasvaneet viime vuoteen verrattuna 4,9 % jakautuen siten, että kunnallisveron tilitykset ovat kasvaneet 3,8 % ja yhteisöveron tilitykset alkuvuonna kertyneiden kertaluontoisten erien ansiosta 24,2 %. Kiinteistöverot kertyvät pääosin loppuvuoden aikana. Koko maan osalta kunnallisveron tilityksissä on alkuvuoden aikana ollut kasvua 1,7 % ja yhteisöveron tilityksissä 14,6 %.

5 oli heinäkuussa 8,8 %, mikä oli ELY-keskuksen alueen kunnista matalin. Työttömyysaste oli 0,3 % korkeampi kuin kesäkuussa ja 0,1 % matalampi kuin vuotta aikaisemmin. Alle 25-vuotiaiden osalta työttömyysaste oli 13,2 %, mikä oli ELY-keskuksen kunnista kolmanneksi matalin ja 6,0 % pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Yli vuoden työttömänä olleiden määrä oli heinäkuussa 104, määrä on 23 enemmän kuin vuotta aikaisemmin, kasvu 28 % ja tältä osin kehitys on ollut Kanta-Hämeen kunnista heikoin. ELY-keskuksen koko toimialueella työttömyysaste oli kesäkuussa 15,0 %, Kanta-Hämeessä 12,8 % ja koko maassa 14,5 %. heinäkuun lopussa 8.262, jossa on vähennystä kuluvan vuoden aikana 29 henkeä. Koko Kanta-Hämeen asukasluku on tämän vuoden aikana vähentynyt 109 hengellä. Kunnanhallitus merkitsee elokuun verotilityksen tietoonsa saatetuksi. Kunnanhallitus ( 202): Syyskuun verotilitys oli 2,0 % parempi kuin vuonna Kaikkiaan verotilitykset ovat tammi-syyskuun aikana kasvaneet viime vuoteen verrattuna 4,5 % jakautuen siten, että kunnallisveron tilitykset ovat kasvaneet 3,7 %, yhteisöveron tilitykset alkuvuonna kertyneiden kertaluontoisten erien ansiosta 23,1 % ja kiinteistöverot 2,3 %. Nykytiedoin budjetoitu verotulotavoite kokonaisuutena saavutettaisiin siten, että kunnallisveron osalta jäätäisiin hieman alle talousarvion, mutta muiden verotulojen ylittyminen kattaisi alituksen. Koko maan osalta kunnallisveron tilityksissä on alkuvuoden aikana ollut kasvua 1,6 %, yhteisöveron tilityksissä 13,3 % ja kiinteistöveron tilityksissä 8,0 %. oli elokuussa 7,9 %, mikä oli ELY-keskuksen alueen kunnista matalin. Työttömyysaste oli 0,9 % matalampi kuin heinäkuussa ja 0,2 % matalampi kuin vuotta aikaisemmin. Alle 25-vuotiaiden osalta työttömyysaste oli 12,8 %, mikä oli ELY-keskuksen kunnista kolmanneksi matalin ja 3,3 % pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Yli vuoden työttömänä olleiden määrä oli elokuussa 102, määrä on 19 enemmän kuin vuotta aikaisemmin, kasvu 23 % ja tältä osin kehitys on ollut Kanta-Hämeen kunnista heikoin. ELY-keskuksen koko toimialueella työttömyysaste oli elokuussa 13,7 %, Kanta-Hämeessä 11,5 % ja koko maassa 13,2 %.

6 elokuun lopussa 8.233, jossa on vähennystä kuluvan vuoden aikana 58 henkeä. Koko Kanta-Hämeen asukasluku on tämän vuoden aikana vähentynyt 393 hengellä. Kunnanhallitus merkitsee syyskuun verotilityksen tietoonsa saatetuksi. Kunnanhallitus ( 217): Lokakuun verotilitys oli 2,0 % parempi kuin vuonna Kaikkiaan verotilitykset ovat tammi lokakuun aikana kasvaneet viime vuoteen verrattuna 4,2 % jakautuen siten, että kunnallisveron tilitykset ovat kasvaneet 3,6 %, yhteisöveron tilitykset alkuvuonna kertyneiden kertaluontoisten erien ansiosta 21,7 % ja kiinteistöverot 0,1 %. Nykytiedoin budjetoitu verotulotavoite kokonaisuutena saavutettaisiin siten, että kunnallisveron osalta jäätäisiin hieman alle talousarvion, mutta muiden verotulojen ylittyminen kattaisi alituksen. Koko maan osalta kunnallisveron tilityksissä on alkuvuoden aikana ollut kasvua 1,5 %, yhteisöveron tilityksissä 12,0 % ja kiinteistöveron tilityksissä 5,7 %. oli syyskuussa 8,3 %, mikä oli ELY-keskuksen alueen kunnista toiseksi matalin. Työttömyysaste oli 0,4 % korkeampi kuin elokuussa ja 0,4 % korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. Alle 25-vuotiaiden osalta työttömyysaste oli 15,0 %, mikä oli 2,1 % korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. Yli vuoden työttömänä olleiden määrä oli syyskuussa 101. ELY-keskuksen koko toimialueella työttömyysaste oli syyskuussa 13,5 %, Kanta-Hämeessä 11,3 % ja koko maassa 12,8 %. syyskuun lopussa 8.220, jossa on vähennystä kuluvan vuoden aikana 71 henkeä. Koko Kanta-Hämeen asukasluku on tämän vuoden aikana vähentynyt 454 hengellä. Kunnanhallitus merkitsee lokakuun verotilityksen tietoonsa saatetuksi.

7 Kunnanhallitus ( 246): Marraskuun verotilitys on ns. maksuunpanotilitys, jossa kunnalta kuitataan verovelvollisille vuoden 2014 valmistuneen verotuksen perusteella maksettavat veronpalautukset, runsaat 1,8 milj.. Tästä syystä tilitys on normaalia kuukausitilitystä pienempi. Marraskuun verotilitys oli odotetusti 22,6 % heikompi kuin vuonna Kaikkiaan verotilitykset ovat tammi marraskuun aikana kasvaneet viime vuoteen verrattuna 2,7 % jakautuen siten, että kunnallisveron tilitykset ovat kasvaneet 2,0 %, yhteisöveron tilitykset alkuvuonna kertyneiden kertaluontoisten erien ansiosta 18,8 % ja kiinteistöverot 0,5 %. Koko maan osalta kunnallisveron tilityksissä on alkuvuoden aikana ollut kasvua 2,2 %, yhteisöveron tilityksissä 9,1 % ja kiinteistöveron tilityksissä 6,6 %. Joulukuun verotilityksiin on kuntasektorille tulossa kaikkiaan noin 124 milj. euron suuruinen negatiivinen oikaisu valtion hyväksi. Oikaisu perustuu valtiovarainministeriön vero-osaston laskelmiin verovuoden 2014 lopullisten verotietojen perusteella ja johtuu siitä, että valtion pääomatuloveron alaiset luovutusvoitot olivat noin 400 milj. euroa ennustettua suuremmat ja toisaalta ansiotuloina verotettavien osinkotuloverojen määrä jäi 600 milj. euroa ennustettua alhaisemmaksi. Lopelle oikaisu merkitsee noin euron oikaisua. Nykytiedoin budjetoitu verotulotavoite kuitenkin kokonaisuutena saavutettaisiin niukasti siten, että kunnallisveron osalta jäätäisiin alle budjetoidun, mutta etenkin yhteisöverotulojen hyvä kertymä kattaisi alituksen. oli lokakuussa 8,6 %, mikä oli ELY-keskuksen alueen kunnista kolmanneksi matalin. Työttömyysaste oli 0,3 % korkeampi kuin syyskuussa ja 0,8 % korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. Alle 25-vuotiaiden osalta työttömyysaste oli 15,4 %, mikä oli 4,7 % korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. Yli vuoden työttömänä olleiden määrä oli lokakuussa 102. ELY-keskuksen koko toimialueella työttömyysaste oli lokakuussa 13,6 %, Kanta-Hämeessä 11,3 % ja koko maassa 12,8 %. lokakuun lopussa 8.224, jossa on vähennystä kuluvan vuoden aikana 67 henkeä. Koko Kanta-Hämeen asukasluku on tämän vuoden aikana vähentynyt 553 hengellä. Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä ja tuloslaskelma Kunnanhallitus merkitsee marraskuun verotilityksen tietoonsa saatetuksi.

8 Kunnanhallitus ( 2): Joulukuun verotilitys oli 15,1 % heikompi kuin vuonna 2014, johtuen lähinnä kuntasektorille kohdistetusta negatiivisesta oikaisusta ansio- ja pääomatulojen osalta. Oikaisut leikkasivat Lopen kunnallisverotuloja kaikkiaan euroa, kun aikaisemmin laskennassa käytetty arvio oli noin euroa. Kun myös kiinteistöverotulojen kertymä loppuvuoden aikana jäi arvioitua vähäisemmäksi, jäätiin verotulokertymässä hieman talousarviotavoitteesta, toteutuma 99,6 %. Kaikkiaan verotilitykset kasvoivat vuonna 2015 edellisvuoteen verrattuna 1,1 %. Kunnallisveron tilitykset kasvoivat vain euroa, 0,1 %, eli kun huomioidaan viime vuodelle tehty tuloveroprosentin korotus, jäi verotulopohja noin euroa pienemmäksi kuin vuonna Yhteisöveron tilitykset kasvoivat 22,5 %, kiinteistöveron tilitykset pysyivät käytännössä edellisvuoden tasolla, vähennystä 723 euroa. Koko maan osalta kunnallisveron tilityksissä oli kasvua 1,8 %, yhteisöveron tilityksissä 12,2 % ja kiinteistöveron tilityksissä 6,1 %. oli marraskuussa 8,8 %, mikä oli ELY-keskuksen alueen kunnista toiseksi matalin. Työttömyysaste oli 0,2 % korkeampi kuin lokakuussa ja 0,5 % korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. Alle 25-vuotiaiden osalta työttömyysaste oli 14,1 %, mikä oli 2,5 % korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. Yli vuoden työttömänä olleiden määrä oli marraskuussa 98. ELY-keskuksen koko toimialueella työttömyysaste oli marraskuussa 13,8 %, Kanta-Hämeessä 11,5 % ja koko maassa 13,0 %. marraskuun lopussa 8.203, jossa on vähennystä vuoden 2015 aikana 88 henkeä. Koko Kanta-Hämeen asukasluku on vastaavana aikana vähentynyt 559 hengellä. Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä ja tuloslaskelma Kunnanhallitus merkitsee vuoden 2015 verotulojen toteutuman tietoonsa saatetuksi.

Koko Kanta-Hämeen asukasluku väheni viime vuonna 668 hengellä. Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä.

Koko Kanta-Hämeen asukasluku väheni viime vuonna 668 hengellä. Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä. VEROTILITYKSET VUONNA 2016 Kunnanhallitus 15.2.2016 ( 20): Tammikuun verotulotilitys oli kaikkiaan 4,9 % parempi kuin vuonna 2015. Kunnallisveron osalta tilitys oli 3,7 % ja yhteisöverotulon osalta 24,0

Lisätiedot

Koko Kanta-Hämeen asukasluku väheni viime vuonna 668 hengellä. Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä.

Koko Kanta-Hämeen asukasluku väheni viime vuonna 668 hengellä. Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä. VEROTILITYKSET VUONNA 2016 Kunnanhallitus 15.2.2016 ( 20): Tammikuun verotulotilitys oli kaikkiaan 4,9 % parempi kuin vuonna 2015. Kunnallisveron osalta tilitys oli 3,7 % ja yhteisöverotulon osalta 24,0

Lisätiedot

Koko Kanta-Hämeen asukasluku väheni viime vuonna 668 hengellä. Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä.

Koko Kanta-Hämeen asukasluku väheni viime vuonna 668 hengellä. Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä. VEROTILITYKSET VUONNA 2016 Kunnanhallitus 15.2.2016 ( 20): Tammikuun verotulotilitys oli kaikkiaan 4,9 % parempi kuin vuonna 2015. Kunnallisveron osalta tilitys oli 3,7 % ja yhteisöverotulon osalta 24,0

Lisätiedot

Koko Kanta-Hämeen asukasluku väheni viime vuonna 668 hengellä. Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä.

Koko Kanta-Hämeen asukasluku väheni viime vuonna 668 hengellä. Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä. VEROTILITYKSET VUONNA 2016 Kunnanhallitus 15.2.2016 ( 20): Tammikuun verotulotilitys oli kaikkiaan 4,9 % parempi kuin vuonna 2015. Kunnallisveron osalta tilitys oli 3,7 % ja yhteisöverotulon osalta 24,0

Lisätiedot

Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä.

Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä. VEROTILITYKSET VUONNA 2014 Kunnanhallitus 24.2.2014 ( 23): Verontilityslakiin viime vuonna tehdystä muutoksesta johtuva tilitysrytmin nopeutuminen vaikuttaa alkuvuoden verotilityksiin. Tammikuun verotilityksen

Lisätiedot

(Valmistelija: Talousjohtaja Pekka Leppänen, p )

(Valmistelija: Talousjohtaja Pekka Leppänen, p ) VEROTILITYKSET VUONNA 2017 Kunnanhallitus 6.2.2017 ( 24): Tammikuun verotulotilitys oli kaikkiaan 7,2 % heikompi kuin vuonna 2016. Tilitys oli kaikissa verolajeissa viimevuotista heikompi: kunnallisverotulot

Lisätiedot

Taloustorstai

Taloustorstai Taloustorstai 16.8.2018 Elokuun veroennustepäivitykset Benjamin Strandberg Verohallinnon ennakkotiedot 23.7.2018: Kunnallisveron kertymät 2018 odotettua heikommat Verohallinnon ennakkotietojen 23.7.2018

Lisätiedot

Kuntaliiton päivitetyt veroennustekehikot

Kuntaliiton päivitetyt veroennustekehikot Kuntaliiton päivitetyt veroennustekehikot Taloustorstai 20.9.2018 Benjamin Strandberg Tilivuosi 2018 - ei merkittäviä muutoksia sitten elokuun Kunnallisveron kokonaiskertymään + 20 miljoonaa» Tarkennuksia

Lisätiedot

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat Hallinto 2510 Hyvinvointitoimiala tammikuu 134,9 121,3-13,6 82,8 84,4 3,2 5,4 11,8 7,3 2,3 2,9 3,9 5,8 55,6 38,6 123,1 107,6 91,3 % 88,7 % helmikuu 133,9 118,8-15,1 82,3 83,4 3,9 5,5 11,1 7,6 2,6 3,6 8,1

Lisätiedot

Verotuksen ajankohtaiset asiat

Verotuksen ajankohtaiset asiat Verotuksen ajankohtaiset asiat 10.1.2019 Benjamin Strandberg Lopullinen verokertymä 2018 Kaikki verolajit, muutos edellisvuodesta: -0,5 % Kunnallisvero: 18 758 miljoonaa euroa (-0,8 %)» Lopullinen verovuoden

Lisätiedot

verotus valmistui Kunnallisvero Yhteisövero Uskonnolliset yhteisöt Kiinteistövero

verotus valmistui Kunnallisvero Yhteisövero Uskonnolliset yhteisöt Kiinteistövero VUODEN 2010 VEROTULOT Rahatoimisto KAUNIAISTEN KAUPUNKI GRANKULLA STAD KH 9.2.2011 Vuoden 2009 maksuunpannut verot Kaupungin saamiin vuoden 2010 verojen tilityksiin vaikuttaa merkittävästi vuoden 2009

Lisätiedot

Nurmes A.1 1 000 KUNNALLISVERON VEROPOHJA

Nurmes A.1 1 000 KUNNALLISVERON VEROPOHJA Nurmes A.1 1 000 KUNNALLISVERON VEROPOHJA VEROVUOSI 2012 2013** 2014** 2015** 2016** 2017** VÄESTÖ ikäryhmitttäin, 31.12. 0-24 vuotiaat 1 858 1 805 1 763 1 721 1 677 1 642 Muutos % -1,8-2,9-2,3-2,4-2,5-2,1

Lisätiedot

Ajankohtaiset veroasiat

Ajankohtaiset veroasiat Ajankohtaiset veroasiat Taloustorstai 16.11.2017 Jukka Hakola Kehityspäällikkö, verotus Ajankohtaiset veroasiat Kuntaliiton 6.11. päivitetty ennuste» Valmistunut verotus» Loppuvuoden oikaisut» Ensi vuoden

Lisätiedot

Kuntien veroennustekehikot päivitetty

Kuntien veroennustekehikot päivitetty Kuntien veroennustekehikot päivitetty 2.5.2019 Benjamin Strandberg @bestrandb Koko maata koskeva kuntien verotulojen ennustekehikko päivitettiin 17.4.2019 https://www.kuntaliitto.fi/asiantuntijapalv elut/talous/verotus/verotulojenennustaminen-verotulojenennustekehikko

Lisätiedot

KUNNALLISVERON VEROPOHJA KOKO MAA, Milj.

KUNNALLISVERON VEROPOHJA KOKO MAA, Milj. KUNNALLISVERON VEROPOHJA KOKO MAA, Milj. ANSIOTULOT 2017 2018** 2019** 2020** 2021** 2022** 2023** Palkkatulot yhteensä 85 763 89 200 92 300 95 600 98 500 101 200 103 700 Muutos % 2,4 4,0 3,5 3,6 3,0 2,7

Lisätiedot

KUNNALLISVERON VEROPOHJA KOKO MAA, Milj.

KUNNALLISVERON VEROPOHJA KOKO MAA, Milj. KUNNALLISVERON VEROPOHJA KOKO MAA, Milj. ANSIOTULOT 2017 2018** 2019** 2020** 2021** 2022** 2023** Palkkatulot yhteensä 85 763 89 500 92 900 96 200 99 300 102 000 104 600 Muutos % 2,4 4,3 3,8 3,6 3,2 2,7

Lisätiedot

Talousraportti 8/

Talousraportti 8/ 1 (6) Talousraportti elokuun lopun tilanteesta Väestö Elokuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 21 831 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 620, Nurmeksessa 7 930 ja Valtimolla 2 281 asukasta. Juuassa

Lisätiedot

Talousarvion toteutuminen

Talousarvion toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 294 Talousarvion toteutuminen 31.8.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Talousjohtaja Anna-Kristiina Järvi 6.10.2016: Liitteenä ovat koko kaupungin tuloslaskelma keskuksittain

Lisätiedot

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-elokuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-elokuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto Iitin kunta 45/02.01.02/2013 Talouskatsaus 30.9.2013 Tammi-elokuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 2013 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku

Lisätiedot

Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018

Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 290 27.8.2018 111 Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 27.8.2018 290 Asianro 55/02.02.02/2018 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

Talousarvio toteutuminen

Talousarvio toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 152 Talousarvio toteutuminen 30.4.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Talousjohtaja Anna-Kristiina Järvi 25.5.2016: Liitteenä ovat koko kaupungin tuloslaskelma keskuksittain

Lisätiedot

Verotuksen muutokset, kuntien verotulot ja niiden kertyminen

Verotuksen muutokset, kuntien verotulot ja niiden kertyminen Verotuksen muutokset, kuntien verotulot ja niiden kertyminen Kuntamarkkinat 2013 Jukka Hakola Veroasiantuntija, kuntatalous Verotuksen muutokset, kuntien verotulot ja niiden kertyminen Kuntien verotulojen

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 146 30.5.2016 48 Tilausten toteutuminen 31.3.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 30.5.2016 146 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 233 22.8.2016 73 Tilausten toteutuminen 30.6.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 22.8.2016 233 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

Verotuloennusteet ja veroennustekehikko

Verotuloennusteet ja veroennustekehikko Verotuloennusteet 2018 2022 ja veroennustekehikko Taloustorstai 3.5.2018 Jukka Hakola Verotuloennusteet 2018 2022 ja veroennustekehikko Verotuloennusteiden päivitetyt tiedot» Taustalla VM huhtikuun ennustepäivitys»

Lisätiedot

Talousraportti syyskuun lopun tilanteesta ja ennakkotietoa lokakuun lopun tilanteesta

Talousraportti syyskuun lopun tilanteesta ja ennakkotietoa lokakuun lopun tilanteesta 1 (5) Talousraportti syyskuun lopun tilanteesta ja ennakkotietoa lokakuun lopun tilanteesta Väestö Työllisyys Lokakuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 21 736 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 585,

Lisätiedot

Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset

Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Kuntamarkkinat 2015 Jukka Hakola, Veroasiantuntija Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Kuntaliiton verotuloennuste 1.9.2015» Yleistaloudellinen

Lisätiedot

KARKKILAN KAUPUNKI TALOUSRAPORTTI 2/2017

KARKKILAN KAUPUNKI TALOUSRAPORTTI 2/2017 KARKKILAN KAUPUNKI TALOUSRAPORTTI 2/2017 1 KÄYTTÖTALOUS 1.1 Raportointi talousarvion toteutumasta Talousarvion toteutumista seurataan kuukausittaisella raportoinnilla, joka toteutetaan kaupunginhallitus

Lisätiedot

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-syyskuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-syyskuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto Iitin kunta 45/02.01.02/2013 Talouskatsaus 28.11..2013 Tammi-syyskuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 2013 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku

Lisätiedot

Kuntien verotuloennusteet, verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset

Kuntien verotuloennusteet, verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Kuntien verotuloennusteet, verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Taloustorstai syyskuu 2017 Jukka Hakola Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Kuntaliiton uusi veroennuste» Vuoden 2016

Lisätiedot

Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset

Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Jukka Hakola @HakolaJukka Pekka Montell @MontellPekka 11.-12.9.2019 Kuluvan vuoden kunnallisverot eivät ole kasvaneet odotetusti Kunnallisverokertymät

Lisätiedot

Talousraportti 6/

Talousraportti 6/ 1 (5) Talousraportti kesäkuun lopun tilanteesta Väestö Toukokuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 22 003 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 725, Nurmeksessa 7 972 ja Valtimolla 2 307 asukasta. Juuassa

Lisätiedot

Ajankohtaista verorintamalta

Ajankohtaista verorintamalta Ajankohtaista verorintamalta Taloustorstai 17.8.2017 Jukka Hakola Ajankohtaista verorintamalta Verojen kuukausitilitykset Veroennusteiden päivitykset Budjettiriihi ja muut veroperustemuutokset Soten siirtolaskelmien

Lisätiedot

Talousraportti 6/

Talousraportti 6/ 1 (5) Talousraportti heinäkuun lopun tilanteesta Väestö Kesäkuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 22 003 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 719, Nurmeksessa 7 967 ja Valtimolla 2 297 asukasta. Juuassa

Lisätiedot

Työttömyysaste, työttömät työnhakijat ja avoimet työpaikat - Arbetslöshetstalet, arbetslösa arbetssökande och lediga arbetsplatser UUSIMAA - NYLAND

Työttömyysaste, työttömät työnhakijat ja avoimet työpaikat - Arbetslöshetstalet, arbetslösa arbetssökande och lediga arbetsplatser UUSIMAA - NYLAND 120000 100000 80000 60000 40000 20000 0 Työttömyysaste, työnhakijat ja työpaikat - Arbetslöshetstalet, och Tiedot taulukkomuodossa ovat seuraavilla sivuilla. - Sifferuppgifterna finns på följande sidor.

Lisätiedot

Väestömuutokset, tammi-huhtikuu

Väestömuutokset, tammi-huhtikuu Iitin kunta Talouskatsaus Tammi-huhtikuu 715/.1./16 31.5.16 Kunnanhallitus 6.6.16 Väestön kehitys ja väestömuutokset 16 Luonnollinen väestön lisäys Syntyn Kuolleet eet vuosi15 63 15 tammi16 helmi16 6 Kuntien

Lisätiedot

Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2019

Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2019 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 270 Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2019 Asianro 62/02.02.02/2019 Talousasiantuntija Ari Mäkinen: Liitteenä ovat koko kaupungin tuloslaskelma keskuksittain kesäkuun

Lisätiedot

KHALL Taloussuunnitelman mukaisesti kaupunginhallitukselle tulee raportoida talouden toteutumisesta vähintään kahden kuukauden välein.

KHALL Taloussuunnitelman mukaisesti kaupunginhallitukselle tulee raportoida talouden toteutumisesta vähintään kahden kuukauden välein. Kaupunginhallitus 217 13.08.2018 Kaupungin talouden toteutuminen / osavuosikatsaus 1-6 / 2018 253/02.02.02/2018 KHALL 13.08.2018 217 Taloussuunnitelman mukaisesti kaupunginhallitukselle tulee raportoida

Lisätiedot

Kilpailukykysopimuksen ja budjettiriihen vaikutukset kunnan tuloihin ja budjetointiin. Vaikutukset verotuloihin 2017

Kilpailukykysopimuksen ja budjettiriihen vaikutukset kunnan tuloihin ja budjetointiin. Vaikutukset verotuloihin 2017 Kilpailukykysopimuksen ja budjettiriihen vaikutukset kunnan tuloihin ja budjetointiin Vaikutukset verotuloihin 2017 Kilpailukykysopimuksen ja budjettiriihen vaikutuksista kunnan verotuloihin 2017 Kilpailukykysopimuksella

Lisätiedot

Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset

Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Benjamin Strandberg Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Vuoden 2018 tilitysten kehitys Vuoden 2017 valmistuva verotus ja siihen liittyvät

Lisätiedot

Kuntaliiton päivitetyt verotuloennusteet

Kuntaliiton päivitetyt verotuloennusteet Kuntaliiton päivitetyt verotuloennusteet 2018-2022 Mitä marraskuun ennusteessa on huomioitu? Mitä veroennusteessa 11/2018 on huomioitu? Kunnallisvero» Verohallinnon julkaisemat lopulliset verotiedot verovuodesta

Lisätiedot

Väestömuutokset, tammi-syyskuu

Väestömuutokset, tammi-syyskuu Iitin kunta Talouskatsaus Tammi-syyskuu 71/2.1.2/216 2.1.216 Kunnanhallitus 31.1.216 Väestön kehitys ja väestömuutokset 216 Luonnollinen väestön lisäys Syntyn Kuolleet eet vuosi21 63 1 1 nelj. 16 2 nelj

Lisätiedot

TALOUSKATSAUS HEINÄKUU 2014

TALOUSKATSAUS HEINÄKUU 2014 TALOUSKATSAUS HEINÄKUU 2014 Rahatoimisto 28.8.2014 Katsaus on laadittu 31.7.2014 tilanteesta. Kaupungin toimintatulot- ja menot ovat edelleen toteutuneet jokseenkin suunnitellusti. Käyttötalouden toimintakatteen

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 11/2018

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 11/2018 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 11/218 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 14/218 [1] Syntyneet Tammi-marraskuussa 218 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt neljä lasta enemmän kuin

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 12/2017

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 12/2017 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 12/217 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 15/217 [1] Syntyneet Vuonna 217 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt vähemmän lapsia kuin edellisvuosina.

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornioseudun kehitykseen 7/2015

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornioseudun kehitykseen 7/2015 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornioseudun kehitykseen 7/215 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 9/215 [1] SYNTYNEET Tämän vuoden seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana on syntynyt vähemmän lapsia kuin

Lisätiedot

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2010

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2010 Lapin liitto 19.8.2010 Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2010 LÄHDE: Tilastokeskus V u o s i 2 0 1 0 k u u k a u s i t t a i s e t e n n a k k o t i e d o t Muutos 31.12

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 6/2017

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 6/2017 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 6/217 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 9/217 [1] Syntyneet Vuoden 217 tammi-kesäkuussa Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt hieman vähemmän lapsia

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 12/2018

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 12/2018 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 12/218 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 15/218 [1] Syntyneet Vuonna 218 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt viisi lasta vähemmän kuin edellisvuonna.

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 4/2017

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 4/2017 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 4/217 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 7/217 [1] Syntyneet Vuoden 217 tammi-huhtikuussa Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt enemmän lapsia kuin

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 8/2014

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 8/2014 Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 8/214 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 1/214 [1] Syntyneet Tänä vuonna on syntynyt vähemmän lapsia kuin viime vuonna ja edellisvuosina. Syntyneiden

Lisätiedot

Taloustorstai

Taloustorstai Taloustorstai Ajankohtaista verotuksesta Benjamin Strandberg Ennakkotietoja verovuodesta 2017 Kesäkuun kunnallisverotulojen ennakkotieto näyttää kunnallisverojen romahtamista (tilanne 11.6.2018)» Yli 200

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 7/2014

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 7/2014 Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 7/214 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 9/214 [1] Syntyneet Tänä vuonna on syntynyt vähemmän lapsia kuin viime vuonna ja edellisvuosina. Syntyneiden

Lisätiedot

Väestömuutokset 2016

Väestömuutokset 2016 Iitin kunta 715/2.1.2/216 Talouskatsaus 21.11.216 Tammi-lokakuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 216 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku Syntyn

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 8/2017

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 8/2017 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 8/217 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 12/217 [1] Syntyneet Vuoden 217 tammi-elokuussa Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt vähemmän lapsia kuin

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 9/2015

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 9/2015 Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 9/215 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 11/215 [1] Syntyneet Tänä vuonna on syntynyt hieman enemmän lapsia kuin viime vuonna. Syntyneiden määrä

Lisätiedot

Väestömuutokset 2016

Väestömuutokset 2016 Iitin kunta 715/2.1.2/216 Talouskatsaus 29.12.216 Tammi-marraskuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 216 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 11/2016

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 11/2016 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 11/216 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 14/216 [1] Syntyneet Tammi-marraskuussa 216 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt vähemmän lapsia kuin edellisvuosina.

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 9/2017

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 9/2017 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 9/217 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 13/217 [1] Syntyneet Vuoden 217 tammi-syyskuussa Kemi-Tornioseudulla on syntynyt vähemmän lapsia kuin

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 5/2017

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 5/2017 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 5/217 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 8/217 [1] Syntyneet Vuoden 217 tammi-toukokuussa Kemi-Tornioseudulla on syntynyt suunnilleen saman verran

Lisätiedot

Veroennustekehikko ennustamisen luotettava työväline

Veroennustekehikko ennustamisen luotettava työväline Veroennustekehikko ennustamisen luotettava työväline Koko maan veroennusteet Kuntamarkkinat, Kuntatalo 12 13.9.2012 Jukka Hakola Veroasiantuntija Kuntien tulot vuonna 2011 Valtionosuudet 20 % 7 661 milj.

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.7.211 Maakunnan talousarvio 211 ja toimintasuunnitelma 211 214 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 29.11.21 74. Käyttösuunnitelma

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 8/2015

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 8/2015 Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 8/215 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 1/215 [1] Syntyneet Tämän vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana on syntynyt hieman vähemmän

Lisätiedot

Verotuksen muutokset ja verotulojen kehitys Kuntamarkkinat 10.-11.9.2014. Jukka Hakola, veroasiantuntija

Verotuksen muutokset ja verotulojen kehitys Kuntamarkkinat 10.-11.9.2014. Jukka Hakola, veroasiantuntija Verotuksen muutokset ja verotulojen kehitys Kuntamarkkinat 10.-11.9.2014 Jukka Hakola, veroasiantuntija Verotuksen muutokset V. 2015 kunnallisveron tuottoja vähentää n. -78 milj. hallituksen päätös osittaisesta

Lisätiedot

Talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma Esko Lotvonen

Talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma Esko Lotvonen Talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma 2017-18 Esko Lotvonen 19.10.2015 Tavoitteet 2016-18 Ei alijäämäisiä vuosia Talouden aito tasapaino 2018 Tuloveroprosenttia ei koroteta Lainamäärän katto 2200 /asukas

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 4/2014

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 4/2014 Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 4/214 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 6/214 [1] Syntyneet Tämän vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana on syntynyt vähemmän lapsia kuin

Lisätiedot

Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset

Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Kuntamarkkinat 2017 Jukka Hakola Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Vuoden 2017 tilitysten kehitys Vuoden 2016 valmistuva verotus ja

Lisätiedot

Verotulojen arviointi

Verotulojen arviointi ALAVIESKAN KUNTA Verotulojen arviointi 2018 2021 KUNNALLISVERO YHTEISÖVERO KIINTEISTÖVERO Kunnanhallitus Valtuusto 1 1. Verokehityksestä 1.1. Alavieskan kunnan verotulokehitys 2016 2018 Alavieska, verotilitykset

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 8/2018

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 8/2018 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 8/218 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 1/218 [1] Syntyneet Tammi-elokuussa 218 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt kaksi lasta enemmän kuin vastaavana

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 12/2015

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 12/2015 Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 12/215 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 16/215 [1] Syntyneet Vuonna 215 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt vähemmän lapsia kuin edellisvuosina.

Lisätiedot

Työttömyysaste, työttömät työnhakijat ja avoimet työpaikat - Arbetslöshetstalet, arbetslösa arbetssökande och lediga arbetsplatser LOHJA - LOJO

Työttömyysaste, työttömät työnhakijat ja avoimet työpaikat - Arbetslöshetstalet, arbetslösa arbetssökande och lediga arbetsplatser LOHJA - LOJO 3500 3000 2500 2000 1500 1000 500 Työttömyysaste, työnhakijat ja työpaikat - Arbetslöshetstalet, och Kuntaliitos Sammatin kanssa 1.1.2009 Kommunsammanslagning med Sammatti 1.1.2009 Kuntaliitos Karjalohjan

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 4/2016

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 4/2016 Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 4/216 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 6/216 [1] Syntyneet Tämän vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Hallinto-osasto KUUKAUSIRAPORTTI LOKAKUULTA 2017

LEMIN KUNTA Hallinto-osasto KUUKAUSIRAPORTTI LOKAKUULTA 2017 LEMIN KUNTA 3.11.2017 Hallinto-osasto KUUKAUSIRAPORTTI LOKAKUULTA 2017 Toteutuma lokakuun lopussa Tämä on raportti toteutumasta, joka perustuu kirjanpidon raporttiin lokakuun kirjauksista 3.11.2017. Lokakuun

Lisätiedot

Työttömyysaste, työttömät työnhakijat ja avoimet työpaikat - Arbetslöshetstalet, arbetslösa arbetssökande och lediga arbetsplatser LOHJA - LOJO

Työttömyysaste, työttömät työnhakijat ja avoimet työpaikat - Arbetslöshetstalet, arbetslösa arbetssökande och lediga arbetsplatser LOHJA - LOJO 3500 3000 2500 2000 1500 1000 500 0 Työttömyysaste, työnhakijat ja työpaikat - Arbetslöshetstalet, och Kuntaliitos Sammatin kanssa 1.1.2009 Kommunsammanslagning med Sammatti 1.1.2009 Kuntaliitos Karjalohjan

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 7/2018

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 7/2018 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 7/218 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 9/218 [1] Syntyneet Tammi-heinäkuussa 218 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt viisi lasta enemmän kuin

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 2/2018

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 2/2018 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 2/18 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 2/18 [1] Syntyneet Tammi-helmikuussa 18 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt enemmän lapsia kuin vastaavana

Lisätiedot

Verotuksen muutokset ja mahdollisuudet - Ajankohtaiset veroasiat

Verotuksen muutokset ja mahdollisuudet - Ajankohtaiset veroasiat Verotuksen muutokset ja mahdollisuudet - Ajankohtaiset veroasiat Taloustorstai LIVE 8.2.2018 Kuntaliiton talous- ja rahoitusfoorumissa Jukka Hakola kehittämispäällikkö, verotus Ajankohtaiset veroasiat

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 9/2018

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 9/2018 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 9/218 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 11/218 [1] Syntyneet Tammi-syyskuussa 218 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt kuusi lasta enemmän kuin

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 9/2016

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 9/2016 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 9/216 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 11/216 [1] Syntyneet Tämän vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 6/2016

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 6/2016 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 6/216 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 8/216 [1] Syntyneet Tämän vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt

Lisätiedot

KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003

KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003 Tiedustelut Timo Partio, puh. 020 434 1382 s-posti timo.partio@kela.fi KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003 Kaikki Tuki maksun vastaanottajan mukaan, 1 000 euroa 2003 Tammikuu 23 555 2 008 1 156 35 374 23 419

Lisätiedot

Kuntaliiton päivitetyt veroennusteet

Kuntaliiton päivitetyt veroennusteet Kuntaliiton päivitetyt veroennusteet Benjamin Strandberg @bestrandb 22.8.2019 Koko maan veroennustekehikko 12.8.2019 Verohallinnon ennakkotiedot valmistuvasta verovuodesta 2018 huomioitu (28.7.2019) ei

Lisätiedot

Verotulojen toteutuminen ja ennuste

Verotulojen toteutuminen ja ennuste Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 316 Talousarvion toteutuminen 31.10.2015 Asianro 60/02.02.02/2015 Talousjohtaja Anna-Kristiina Järvi Liitteenä ovat koko kaupungin tuloslaskelma keskuksittain lokakuun

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 7/2017

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 7/2017 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 7/217 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 1/217 [1] Syntyneet Vuoden 217 tammi-heinäkuussa Kemi-Tornioseudulla on syntynyt hieman vähemmän lapsia

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 6/2018

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 6/2018 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 6/218 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 8/218 [1] Syntyneet Tammi-kesäkuussa 218 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt kymmenen lasta enemmän kuin

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 3/2017

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 3/2017 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 3/217 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 5/217 [1] Syntyneet Vuoden 217 tammi-maaliskuussa Kemi-Tornioseudulla on syntynyt vähemmän lapsia kuin

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 2/2016

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 2/2016 Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 2/216 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 3/216 [1] Syntyneet Vuoden 216 tammi-helmikuussa Kemi-Tornioseudulla on syntynyt vähemmän lapsia kuin

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 4/2018

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 4/2018 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 4/218 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 4/218 [1] Syntyneet Tammi-huhtikuussa 218 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt hieman vähemmän lapsia kuin

Lisätiedot

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2014

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2014 Lapin liitto 25.6..2014 Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2014 LÄHDE: Tilastokeskus V u o s i 2 0 1 4 k u u k a u s i t t a i s e t e n n a k k o t i e d o t Muutos 2013

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 12/2016

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 12/2016 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 12/216 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 15/216 [1] Syntyneet Vuonna 216 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt vähemmän lapsia kuin edellisvuosina.

Lisätiedot

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2010

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2010 Lapin liitto 23.4.2010 Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2010 LÄHDE: Tilastokeskus V u o s i 2 0 1 0 k u u k a u s i t t a i s e t e n n a k k o t i e d o t Muutos 31.12

Lisätiedot

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2014

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2014 Lapin liitto 27.1.2015 Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2014 LÄHDE: Tilastokeskus V u o s i 2 0 1 4 k u u k a u s i t t a i s e t e n n a k k o t i e d o t Muutos 2013

Lisätiedot

Ajankohtaiskatsaus lokakuu 2011. Korson asukasfoorumi 4.10.2011 Martti Lipponen Kaupunginjohtaja va.

Ajankohtaiskatsaus lokakuu 2011. Korson asukasfoorumi 4.10.2011 Martti Lipponen Kaupunginjohtaja va. Ajankohtaiskatsaus lokakuu 2011 Korson asukasfoorumi 4.10.2011 Martti Lipponen Kaupunginjohtaja va. Tilikauden tulos elokuu 2011 2008 2009 2010 2011 60 000 50 000 40 000 30 000 20 000 (1000 ) 10 000 0-10

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 10/2018

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 10/2018 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 1/218 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 13/218 [1] Syntyneet Tammi-lokakuussa 218 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt 12 lasta enemmän kuin vastaavana

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2013

OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2013 1 OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2013 Tilanteessa 31.3.2013 kirjanpidollinen tuloslaskelman vuosikate on 1.040.476 euroa positiivinen ja tilikauden osavuositulos on 118.034 euroa ylijäämäinen. Kun otetaan

Lisätiedot

Näin käytät Kuntaliiton veroennustekehikkoa!

Näin käytät Kuntaliiton veroennustekehikkoa! Näin käytät Kuntaliiton veroennustekehikkoa! 13.6.2019 Benjamin Strandberg @bestrandb Koko maan veroennustekehikko https://www.kuntaliitto.fi/asiantuntijapalvelut/talous/verotus/verotulojenennustaminen-verotulojen-ennustekehikko

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 1/2017

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 1/2017 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 1/217 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 1/217 [1] Syntyneet Vuoden 217 tammikuussa Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt enemmän lapsia kuin kahtena

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 1/2018

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 1/2018 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 1/218 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 1/218 [1] Syntyneet Tammikuussa 218 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt vähemmän lapsia kuin vastaavana

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 8/2019

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 8/2019 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 8/219 Kehittämis- ja talousosasto Talouspalvelut 9/219 [1] Syntyneet Tammi-elokuussa 219 Kemi-Tornio-seudulla on maassa, Simossa ja Tervolassa. Syntyneiden

Lisätiedot